Azután, hogy évekig azt mondták az embereknek, hogy a KEMO-TERÁPIA az
egyetlen módja annak, hogy megpróbálják megszüntetni a daganatokat (a kulcsszó a "megpróbálják"), a JOHNS HOPKINS kutatóintézete végre
elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is.
Friss hírek a rákról a Johns Hopkinstól:
> 1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek
nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk
több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a kezelés végeztével
azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak
annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok
még nem érték el a kimutatható mennyiséget.
> 2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél
is több alkalommal bukkanhatnak fel.
> 3. Ameddig az ember immunrendszere erõs, képes arra, hogy elpusztítsa a
ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és
daganatokká fejlõdjenek.
> 4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy
annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak
szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és
életmódbeli tényezõk.
> 5. Ahhoz, hogy e sokrétû táplálkozási hiányosságokat
megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítõk
bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerõsíteni immunrendszerünket.
> 6. A KEMOTERÁPIA során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvõ
ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelõben, a bélrendszerben stb.
lévõ egészséges sejteket is, sõt egyéb szervek > -> a máj, vese,
szív, tüdõ stb. - károsodását is okozhatják.
> 7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti,
roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.
> 8. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a
daganat méretét. Azonban a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hosszan tartó
alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.
> 9. Amikor a KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására testbe túl sok
méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg
szervezete képtelen ellenállni a különféle fertõzéseknek és
komplikációknak.
> 10. A KEMOTERÁPIA és a besugárzás hatására a ráksejtek
mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat.
Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják
a szervezet más részeire.
> 11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése
oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a
burjánzáshoz szükségük van.
> A RÁKSEJTEK táplálékai:
> a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az
egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A
cukorhelyettesítõk, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. Aspartamot
tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítõk, pl. a
valódi méz (Manukaméz) vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás
mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben.
Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a
Bragg's aminos vagy a tengeri só.
> b. A tej a szervezetet nyálkaképzõdésre serkenti, különösen a
gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej
megvonásával, esetleg helyette édesítõszer-mentes szójatej
fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
> c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend
savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús helyett inkább halakat és
kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat,
növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike
ártalmas, különösen a rákban szenved> õk számára.
> d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiõrlésû
gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.)és gyümölcsöket
tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású
környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat fõtt ételekbõl, köztük a
babot is tartalmazó ételekbõl. A friss zöldséglevek biztosítják az élõ
enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a
sejtek szintjére, hogy táplálják és erõsítsék az egészséges sejtek
növekedését .
> Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élõ enzimek bevitele
érdekében próbáljon friss zöldségbõl készült leveket fogyasztani
(mindenféle zöldségbõl, ideértve a babcsírát!). Azonkívül naponta
két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 104 F
fokon (40 Celsius) elpusztulnak.
> e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a
koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak
tisztított, szûrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal
és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A
desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
> 12. A húsokban lévõ fehérje megemésztése nehéz, amihez a
szervezetnek rengeteg emésztõenzimre van szüksége. A belekben maradó
emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgezõ anyagok
lerakódását okozza.
> 13. A daganatsejtek falát erõs fehérjeréteg fedi. A húsevéstõl
való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel,
amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetõvé teszik a
szervezetben lévõ ölõsejtek számára, hogy a rákos sejteket
elpusztíthassák.
> 14. Egyes táplálékkiegészítõk felsorakoznak az immunrendszerben
(IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok,
esszenciális zsírsavak (EFA-k stb.), hogy lehetõvé tegyék a szervezet
saját ölõsejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más
táplálékkiegészítõk, mint pl. az E-vitamin, köztudottan apoptosist
/programozott sejthalált/ okoznak, ami a szervezetünknek a normális
eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges
sejtektõl.
> 15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proAKTÍV és
POZITÍV szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélõkké
válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az
elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi. Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületû emberré válni.
Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
> 16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi
rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént
eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami
bevethetõ a ráksejtek elpusztítására.
> 1. Ne használjunk mûanyag edényt a mikróban.
> 2. Ne tegyünk mûanyag vizespalackot a mélyhûtõbe.
> 3. Ne tegyünk mûanyag fóliában ételt a mikróba.
> Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette
közzé a hírlevelei útján. Ezeket az információkat a Walter Reed Katonai
EÜ Centrumban is terjesztik. A Dioxintartalmú vegyszerek rákkeltõ
hatásúak, elsõsorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezõek
az emberi testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt mûanyag palackot a
fagyasztóba, mivel a mûanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr.
Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program
keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a
dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára. Azt mondta,
nem szabad mikróban ételt melegíteni mûanyag edényben. Ez fokozottan igaz a
zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hõhatás ás a mûanyag
kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül
a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy haszn> áljunk mûanyag
helyett üvegedényeket, pl. Corning Ware, Pyrex vagy kerámia edényeket az
ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül.
Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb., át kell tenni a
csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem
tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha edzett üveget, Corning Ware
stb. használunk. Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a
papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a
dioxin-probléma volt. Azonkívül a mûanyag fóliák, mint pl. a Saran,
ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban fõzött ételt ilyennel fedjük le.
Amint az étel forrni kezd, a nagy hõ hatására a mérgezõ anyagok kiolvadnak
a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt
papírtörölközõvel inkább.
> Ezt a cikket mindenkinek el kell küldenie, aki fontos az életében.
Fordította Munkácsi Zsuzsanna